tisdag 21 maj 2019

Utdelningsrekord - första gången över 100 000 krTroligtvis är det första gången jag känner att vi har kommit en riktigt bra bit på vägen och att det egentligen bara är en straffspark utan målvakt kvar, innan vi är i mål. Det kommer att ta några år, men vi kommer att klara det. Missförstå mig rätt, men när utdelningen låg kring 20 000 årligen, då vet jag att det känndes tungt samt att jag visste att det var en väldigt lång väg att vandra, innan man kunde se målsnöret.

Nu har vi för första gången någonsin kommit upp i dryga 100 000 kronor i nettoutdelningar. Vi räknar med att vi hamnar på ca 120 000 kronor netto innan året är slut. Vi är duktigt stolta över att ha åstadkommit detta på dryga 5 år. Oavsett vad som händer, vet vi att vi kommer att investera runt 500 000 kronor per år framöver. Utdelningar samt månadssparande. Det gör att pengarmaskinen växer sig allt starkare och kommer att spruta ur sig allt större utdelningar, år för år.

Vi ligger lite före vår prognos jag gjorde 2014, men jag kommer förmodligen att köpa en del bolag som har en lite lägre YOC, men en större potential för framtida utdelningshöjningar. Jag vill gärna ha en mix av dessa bolag. Min förhoppning samt tro är att vi skall ligga enligt plan om 7 år, då är det dags att lämna in passerkortet och säga adjö till att vara löneanställd.
18 kommentarer:

 1. Grymt! Underbart när utdelningarna tar sådan fart! Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, visst är det en härlig känsla :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 2. Grattis! Ni har ju ett extremt flöde med likvider in, så ni kommer ju att vara uppe i rekordstora utdelningar inom kort. Här tuffar vi på med 26" i månaden + utdelningar.

  Klokt att mixa olika bolag. Det kan vara trevligt med någon högyieldare också som lite grädde på moset, t.ex. Ares Capital, 9% yield och bra historik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen,

   Mycket in och mycket ut den senaste tiden tyvärr, men vi skall försöka skärpa till oss en aning. Ni har ett skapligt flöde, ni med :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 3. Godkväll! Utomordentligt härligt att dina utdelningar ligger över 100 tkr. Jag räknar som dig på ett ungefär, rundat ska ca 500 tkr in varje år from nästa år. Längtar dit jag med och ännu mer till att dumpa passerkortet på den då aktuella chefens skrivbord, de byts ju ut (förbrukas?!) rätt fort och seglar vidare och lämnar jobben kvar till de som faktiskt utför jobben som ska utföras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En underbar känsla när de tickar in varje månad...Bra jobbat med 500k per år och grattis till er. Snart nog är vi där, men det är ingen brådska, bara att passa på att njuta under tiden :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 4. Du är så grym. Följer din blogg hela tiden.
  Ni har ju visserligen en väldigt hög lön som gör det enklare.

  Men det tar ju inte bort att du är väldigt duktig. Du är en stor inspiration och jag försöker göra något liknande fast långsammare.

  Uppskattar dina inlägg.

  Mvh Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för de vänliga orden :) Numera är lönen hög, det var den dock inte när jag startade min resa...Kika gärna i de tidiga månadsrapporterna. Kämpa på Jonas, du är grym, tids nog är du där i mål. Glöm dock inte bort att njuta av livet under tiden.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 5. Stort GRATTIS kära vän! En härlig milstolpe och tiden fram till exit kommer, på gott och ont, att gå snabbare än vad ni tror.

  Kul att få följa dig!

  Hälsa familjen!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är alltid lika trevlig :) Jag bockar och bugar för de vänliga orden. Det är sant som du säger, tiden går lite väl fort tyvärr.

   Sköt om dig och ha en härlig helg.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 6. Hatten av!

  Alltid varit kul att följa din resa! :)

  mvh,
  10årsplanen
  https://10arsplanen.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket stort tack till dig 10årsplanen. Kul att du tycker det är intressant att följa :)

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 7. Bra jobbat GL :)

  Det är bara att kämpa på så når man tids nog sina mål :-)

  Fortsatt lycka till.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Slimis. Jag fortsätter att kämpa, precis som du, ända in i kaklet :)

   Trevlig helg.
   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 8. Dividendmama23 maj 2019 22:10

  Älskar att du säger vi, att ni har ett gemensamt mål. Så är det tyvärr inte i vår familj så då tuffar inte portföljen heller på lika fort. Följer dig och gläds med era framgångar. Mvh Dividendmama

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, Vi jobbar mot samma mål. Det är inte alltid det är så tyvärr, men du får fortsätta jobba på gubben där hemma, en dag så...Fortsätt och kriga på Dividendmama, så skall du se att snöbollen blir allt större.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera
 9. Grymt bra jobbat och superinspirerande!! Har du någon ungefärlig nivå på utdelningar du vill ha innan du lämnar in passerkortet?
  Keep up the great work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt sagt :) Kan vi nå ett nettobelopp om 350 000 kronor per år, så skall vi nog vara i mål. 350k är alldeles för lite egentligen, men vi tar ut tjänstepensionen vid 55 år och kommer att fortsätta att återinvestera utdelningarna under 10 år utan att röra dem.

   Då borde de ha "göttat" till sig en del på 10 år och lär ha över en halv miljon åtminstone att röra oss med. Till det kommer förmodligen en allmän pension, men det är inget som finns med i kalkylen. Vi vet med bestämdhet att vi kommer ha pengar så vi klarar oss och lite till.

   Med vänlig hälsning,
   /GL

   Radera