fredag 20 januari 2017

Återbetalning av utländsk kupongskatt mmTidigare i veckan erhöll jag kupongskatten som diverse länder var skyldig mig. Det blev några hundralappar, närmare bestämt 799 kr som avser skatten för 2014. Nästa år bör det bli en betydligt högre summa.

Snälla, det har även läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline varit mot oss och delat ut 314 kronor netto efter avdragen "ADR-fee". Det var de sista utdelningarna i januari som summerades till totalt 2 004 kronor netto.


9 kommentarer:

 1. Återbetalning av utländsk kupongskatt: var det via NoN eller Aza, och då i KF?
  Redan i januari, tidigare år har det varit senare, framåt våren för mig.

  SvaraRadera
 2. Det var NN och depåtypen KF. Jag har alltid erhållit kupongskatten i januari månad, framåt våren låter märkligt. Då tjuvhåller er mäklare allt era pengar lite väl länge.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 3. Intressant, fick du tillbaka allt?

  SvaraRadera
 4. Jag har haft förmånen att få tillbaka varenda krona jag betalat i utländsk kupongskatt (NN). Skulle bli besviken om inte trenden håller i sig.

  SvaraRadera
 5. Hej, vilken typ av transaktion är det för återbetalning av källskatten? Är intresserad då jag tänkt använda det i nnava. Tack på förhand!

  SvaraRadera
 6. Hej, Transaktionstypen är insättning.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, tack!

   Finns det någon mer info på raden. Om du har möjlighet att ta ut den i excel så bör det ev framgå i någon av kolumnerna om att det är utländsk källskatt?

   Radera
  2. Fick tag på det nu. Transaktionstexten UTL KUPSKATT ÅTER

   Radera
  3. Vad fint, då kan jag släppa det nu. Lycka till.

   Radera