söndag 22 januari 2017

Inköp GlaxoSmithKline PLCI fredags utökade jag mitt innehav i läkemedelsbolaget GlaxoSmithKline med ytterligare 75 st aktier. Jag betalade 38,67 USD per aktie, dollarn kostade 8,91. Det totala innehavet uppgår nu till 225 st. Det återstår endast ett köp till på 75 aktier tills jag är fullinvesterad i GSK. Då kan jag stänga luckan, kasta nyckeln och njuta av utdelningarna de kommer att betala oss varje kvartal under väldigt många år framöver.

Apropå stängda luckor och kastade nycklar så är jag för närvarande fullinvesterad i tre bolag: DNB, Betsson samt Novo Nordisk. Det återstår m.a.o. en del bolag och en del aktieköp innan jag är klar...

2 kommentarer:

  1. N00b och nyfiken på utdelningar, men hur menar du att man är full investerad? Är det ett för dig personligt mått av antal aktier?

    SvaraRadera
  2. Antalet aktier är egentligen ointressant, men det representerar en viss summa pengar. Mellan tummen och pekfingret ca 100 000 kronor, mer än detta är jag inte beredd och satsa i GSK. Anser att det är en lagom andel i min tänka framtida portfölj. Hoppas du hänger med i mitt resonemang :)

    Mvh
    /GL

    SvaraRadera