torsdag 19 januari 2017

Månadsrapport decemberNågra veckor försenat, så är det dags att avlägga den sista månadsrapporten för år 2016. Det blev ingen kioskvältare direkt, utan man kan säga att det inte har hänt ett skvatt egentligen förutom ett litet köp i GlaxoSmithKline. Desto bättre har vi haft på vår semester som verkligen var så bra som vi kunde hoppas på förhand.

Eget kapital står och stampar på samma ställe, trots att vi har tillfört 27 000 kronor. Vi har även erhållit 1 521 kronor netto i utdelningar efter avdragen källskatt. Man kan inte säga annat än att vi är supernöjda med vår prestation under 2016, både med inkomster samt att vi köpt aktier för flera hundra tusen.

Nu är det dags att säga adjö till de fyra sparsamma år vi har tagit oss igenom, det har varit tufft, spännande, utvecklande samt helt underbara år. Vi har bl.a. varit iväg på resande fot i sammanlagt dryga 8 månader i otaliga länder där vi njutit av storstadspuls, strandliv, kultur och bara umgås med familjen. Det känns som en bra mix och en förutsättning för att hålla modet uppe för vår del. Morötter är bra (och gott)...2 kommentarer:

 1. Grattis till ett riktigt fint år! Novo Nordisk är ett bojsänke även i vår portfölj, man får väl hoppas att utdelningarna inte sänks de också. Ni slår oss rejält på fingrarna när det gäller inkomster, riktigt fina siffror där! Är det endast förvärvsarbetande eller har ni andra sidoinkomster, t.ex. uthyrning av bostäder, försäljning etc?

  Vi får nu hålla tummarna för 2017 och ett ännu bättre år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snålgrisen. Jag kan inte se varför NN skulle sänka utdelningen, jag tror tvärtom att de kommer att höja. Vi har tyvärr inga sidoinkomster, vi hade gärna gått ner i tid och inte tvärtom. Dock så saknas det några miljoner innan det är möjligt.

   Nästa år kommer vi att gå ner i sparande och satsa på mer kvalitet!
   Lycka till med era investeringar/sparande under 2017.

   Mvh
   /GL

   Radera