onsdag 25 januari 2017

Inköp Hennes & MauritzTja, man kan inte säga att jag inte går efter devisen "put your money where your mouth is". Igår hade jag förmånen att förvärva lite fler aktier i Hennes & Mauritz, nämligen 150 st. Det var Rea igår, jag fick betala 234,90 kronor per aktie. Det är inte dyrt om man delar min syn på bolaget. Naturligtvis som alltid, mina högst personliga tankar.

Det är fantastiska nyheter när man ser att bolaget blir billigare och billigare, det är fördelen när man inte är fullinvesterad. Jag får mer och mer utdelning för pengarna. Vi är nu uppe i respektabla 2 450 st aktier i HM.

I.o.m. att jag numera har en kreditlina kopplad till mitt konto, behöver jag ej vänta tills löning utan handlar när jag anser det är Rea. Idag justerade kreditlinan för motsvarande inköp igår.

12 kommentarer:

 1. Trevligt!
  Även jag har ökat.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis Sofokles, personligen hoppas jag på en sista tryckare nedåt så att jag kan få in mina sista aktier i HM.

   Mvh
   /GL

   Radera
 2. Bra pris! Själv passade jag på att öka i H&M idag och det blev även några Novo Nordisk. Det är verkligen ett respektabelt innehav ni har i H&M.
  Lycka till!

  Mvh DF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina köp Didrik. Tror att det kan bli bra på sikt i båda bolagen. Det börjar absolut att bli en hel del pengar investerat i bolaget, men nu är jag inne på sluttampen, i.a.f. När det gäller HM.

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Är du inte orolig för sänkning av utdelningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det minsta, är 99,9 % säker på att de inte kommer att sänka utdelningen.

   Radera
  2. För 2016 håller jag med, men om utvecklingen i år fortsätter eller blir värre då blir det tyvärr ganska sannolikt med en utdelningssänkning 2018. Utdelningsandelen är hög, så om vinsten minskar...

   Radera
  3. Ja, om utvecklingen går mot att de gör mindre vinster varje år, så måste de naturligtvis sänka utdelningen så småningom. Detta är inte min tro, det mesta är emot HM just nu och det är precis då man skall köpa om man tror att det kommer att öka på vinsterna igen. Jag är definitivt köpare på nuvarande nivåer.

   För ett halvår sedan var det kris i Nordea, Panamahärvan mm. Kursen stod i knappa 70 SEK, nu slog de förväntningarna med råge och du får handla dem för runt 110 kronor. Jag vågade handla för jag var övertygad om att det skulle vara som bortblåst om några stackars månader. Vad vill jag ha sagt med ovan? Våga handla när de är mindre populära på marknaden om du har en framtidstro på bolaget och dess ledning.

   Mvh
   /GL

   Radera
 4. Hej, idag har både HM resp NOVO varit möjliga att köpa för 240 (SEK resp DKK). Vilken aktie (med utdelningen återinvesterad) tror du kommer ha högst pris om 5 år respektive 10 år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt omöjligt att säga, det blir rena gissningar. Jag är tråkig och avstår helt enkelt. Vad tror du och varför?

   Mvh
   /GL

   Radera
  2. Hej, frågan var inte tänkt som en gissningslek, för ingen kan veta; utan snarare från perspektivet vilket bolag som kommer att skapa mest aktieägarvärde inom en framtid där marknaden hunnit bli en "weighing machine" (och inte bara en kortsiktig "voting machine")

   Radera
 5. Då skulle jag säga Novo Nordisk, trots att mitt innehav är betydligt större i HM.

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera